Notícies i actualitat

El Consell Insular es coordina amb els possibles agents afectats per la imposició d’aranzels per part dels Estats Units

Data : 04/10/2019

A primera hora del matí el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, s’ha reunit amb el sector agroalimentari i la Cambra de Comerç per analitzar i posar en comú les principals preocupacions entorn de l’anunciada imposició d’aranzels, per part dels Estats Units, a alguns dels productes alimentaris comunitaris de l’economia espanyola, com el formatge, l’oli, el vi i els licors.

El conseller Miquel Company ha assegurat que «ara el prioritari és establir quines són les nostres necessitats i començar a dibuixar un full de ruta. Hem de treballar des de la prudència, però amb previsió per tal de poder ser efectius». També ha afegit que «aquestes empreses juguen un paper important dins l’economia menorquina. Tot i que les empreses són petites, el seu volum d’exportació és elevat, i sabem que es veuran greument afectades».

Company també s’ha mostrat pròxim als agricultors i ha manifestat que «el sector agroalimentari és un actor important dins la societat menorquina. Són mostra de la nostra història, les nostres tradicions i cultura. En definitiva, són part de la nostra identitat i hem de batallar conjuntament per fer possible que segueixi sent així».

El principal sector que es veuria actualment afectat seria el làctic, qui fa més de 25 anys que comercialitza als Estatus Units. Segons les dades del Consell Regulador actualment es comercialitzen al voltant de 170.000 kg a l’any, el que representa un 60% de les vendes a l’exterior i un 6,6% del seu volum total de vendes.

Primeres accions
Durant el transcurs de la reunió que s’ha mantingut aquest matí ja s’han començat a perfilar les primeres mesures que s’aplicaran. Segons ha informat el conseller Company aquestes es concreten amb:

- Reforç en els ajuts de comercialització i producció, en especial als formatges de Menorca, però també d’altres exportadors.

- Creació de noves línies de promoció exterior en col·laboració amb el departament de Promoció Turística. L’objectiu serà que els productes de Menorca guanyin presència en les fires de turisme internacional i, també, participar en fires sectorials agroalimentàries on Menorca tindria el seu propi stand.

- Creació d’un pla d’acció per obrir nous mercats d’exportació.

- Relació interinstitucional. Coordinació amb els diferents agents econòmics, com la cambra de comerç, la denominació d’origen i els diferents estaments de Menorca, així com el Govern Balear, Govern Espanyol i Brussel·les.

En aquest sentit, el conseller Miquel Company ha manifestat que «Menorca és petita però té veu pròpia i se l’ha de fer sentir. L’administració pública estarà al costat dels exportadors menorquins i els recolzarà en tot moment».

Maó, 4 d’octubre del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Economia i Territori
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS