Menorca Smart Island, Menorca Territori Viu (Fase II)

Entitat que presenta el projecte:
Consell Insular de Menorca

Territori:
Alaior, Ciutadella, Es Mercadal, Es Migjorn Gran, Ferreries, Maó, Sant Lluís, Es Castell (Menorca)

Import concedit:
685.912,70 €

Any de convocatòria:
2018

Descripció del projecte:
El projecte tracta la sensorització intel·ligent per a la recollida i tractament d’informació dels recursos de Menorca, perseguint la sostenibilitat de l’illa.
Algunes de les actuacions són protegir i modernitzar les zones rurals i naturals; millorar l’ús dels recursos hídrics i energètics; i promocionar el turisme sostenible i de temporada baixa. El Consell Insular de Menorca vol disposar d'una infraestructura tecnològica transversal que, juntament amb altres organismes públics (ajuntaments de l'illa, gestors de recursos públics,
Universitat, etc.) i privats (empreses i fundacions amb les quals hi hagi acords de col·laboració), permeti la recollida d'informació sobre diferents recursos considerats com a
sensibles i d'importància dins el context únic de Menorca amb l'objectiu de complementar i
millorar la presa de decisions, maximitzar l'eficiència i tractar de forma intel·ligent aquesta
informació amb la visió d’oferir serveis transversals de valor afegit als ciutadans de l'illa i als
seus visitants.

Àmbits d’actuació:
1. Protecció i modernització de les zones rurals i naturals de Menorca
2. Millora de l'ús dels recursos hídrics i energètics.
3. Gestió dels residus.
4. Promoció del turisme sostenible i de temporada baixa.
Actuacions: Adquisició de servidors i estructuració de les dades que contindran. També es farà la feina de reconvertir les dades actuals per a la seva integració. Implementació final de la integració de plataformes existents per a l’e-administració. Implementació de la plataforma de captació i anàlisi de dades: la plataforma que recollirà les dades internes del servidor i les tractarà de la forma adequada per a la seva publicació en el format adequat.
Sensorització de camí de cavalls, carreteres secundàries amb alt trànsit en temporada alta, aparcaments gestionats pel CIM i amb alta afluència a l'estiu, principals jaciments arqueològics i camions de recollida de residus.
Implementació d'un Use-Case intel·ligent amb una app pública a manera de prova pilot. En aquest cas, es tracta d'elaborar un sistema per a la gestió dels camins i aparcaments amb saturació que permetrà una gestió amb predicció i gestió en temps real de l'estat immediat d'aquests camins, aparcaments i platges.
Smart Travel platform: es preveu crear una plataforma per al turista basat en el concepte BigData, la qual cosa bàsicament consistirà a obtenir dades de les xarxes socials dels turistes que ens visiten (BigData) i fer un perfil de gustos i interessos. Així, un cop s'obté el perfil, es podrà oferir, mitjançant una App que es va personalitzant, l’oferta de l'illa que més s'adeqüi a aquest perfil.

Finalitat:
Protecció, preservació, modernització i recuperació del medi natural, rural, agrari i marí. Foment de la desestacionalització, creació i activació de productes turístics practicables en temporada baixa, i promoció del turisme sostenible i de temporada baixa.

Durada d’execució:
24 mesos

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS