Notícies i actualitat

El tram del Pla Verd de les obres de millora de la carretera Me-1 entre Ferreries i Ciutadella recupera el seu traçat

Data : 21/01/2018

Les obres de millora de la carretera Me-1 entre Ferreries i Ciutadella avancen a bon ritme i en els propers dies es trauran els desviaments provisionals del tram del Pla Verd. Aquests desviaments provisionals han servit per a poder compatibilitzar l’execució de les obres de drenatge més grans en la zona inundable del Pla Verd i el trànsit en aquest tram de la carretera general.

Una vegada s’hagin retirat els desviaments provisionals del Pla Verd, entrarà un funcionament un nou desviament provisional en la intersecció del Pilar, que és necessari per a l’execució d’un nou pas inferior en aquest nus. La intersecció del Pilar es millora executant un nou pas soterrat per a la sortida del camí del Pilar cap a Ferreries, deixant el pas actual d’un únic sentit de baixada. Cal recordar, que amb aquesta reforma s’eliminen els girs a l’esquerra, i que les diferents interseccions amb els camins es converteixen en punts de canvi de sentit, i és per aquest motiu que s’executa un nou pas inferior a l’enllaç del Pilar.

El projecte de millora de la carretera general en el tram Ferreries-Ciutadella consisteix en l’eixamplament dels vorals de la carretera fins a 2,5 m d’amplada, i la millora dels nusos adequant-los també com a punts de canvi de sentit, per tal que tots els canvis de sentit es realitzin en interseccions canalitzades amb carrils centrals d’espera o enllaços. La revisió del projecte ha permès reduir l’ocupació del territori en 58.000 m2 respecte del projecte constructiu aprovat per l’anterior equip de govern, la qual cosa representa un 32% menys d’ocupació.

Els treballs en els darreres mesos s’han centrat en el desbrossament, execució de la nova paret seca, excavació per a la formació de la nova caixa de la carretera i allargament d’obres de drenatge entre el camí de s’Almudaina, dalt la Costa Nova, i les rondes de Ciutadella.

En les properes setmanes els treballs se centraran en la intersecció del Pilar, en el darrer tram més proper a Ciutadella entre la Naveta dels Tudons i les rondes de Ciutadella, i en un tram al voltant de la intersecció de Son Sivineta:

- Execució del nou pas inferior al nus d’accés al camí del Pilar.

- Eixamplament dels vorals per passar d’1 m d’amplada actual a 2,5 m, el que permetrà el trànsit de vehicles agrícoles, ciclomotors i bicicletes fora del carril per a la circulació de cotxes i camions, en els trams de Son Sivineta i entre la Naveta dels Tudons i les rondes de Ciutadella.

- Millora de les interseccions de Son Sivineta, del camí des Caragolí i de la Naveta dels Tudons.

En tot moment, i com s’ha vingut fent fins ara, es mantindran els dos sentits de circulació a fi de no alterar el trànsit.


Maó, 21 de gener de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS