Ajuts per a la realització d'activitats juvenils i a entitats juvenils

       
 

Vals consum

       
 

Vals adhesió establiments consumenorca

       
 

Pla Millora Qualitat Aire

       
 

Oficina d'Energia 2030

       
 

Covid-19

       
 

Cita prèvia

       
 
 
Notícies i actualitat Més notícies
 
 
04/08/2021
El Consell de Menorca i la FFTM contracten 30 informadors Covid per recordar les mesures a peu de carrer

El Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) inicien aquesta setmana una campanya d’informadors Covid a peu de carrer per tal de recordar les mesures de seguretat i control que estan vigents a Menorca i evitar així la propagació del virus en un moment en què hi ha molta població flotant a l’illa. Aquesta acció s’emmarca dins la campanya ‘No ho escampis!’ que van promoure conjuntament el Consell Insular i l’Àrea de Salut de Menorca l’estiu passat. En aquest cas, l’hospital Mateu Orfila que havia participat a la campanya, col·labora ara en la preparació dels treballadors.

03/08/2021
Menorca és la guanyadora absoluta del concurs 'European Food Gift Challenge 2021'

La proposta “Un tec?” de Sa Cooperativa del Camp de Menorca ha estat la guanyadora absoluta de la segona edició de l’European Food Gift Challenge celebrat aquest passat divendres a Coimbra, Portugal. A més, uns altres dos productes illencs han aconseguit premis i mencions especials. Menorca es presentava a la competició amb quatre propostes artesanals i alimentaries que havien estat seleccionades a un primer concurs local, com a part de les activitats de “Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022”.

03/08/2021
Menorca Talaiòtica patrocina l’espectacle ‘The Other Side’

Menorca Talaiòtica patrocina la gira 2021 de l’espectacle The Other Side amb la voluntat de promoure la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO a nivell nacional. El reconegut grup menorquí de tribut a Pink Floyd, encapçalat pels músics Shanti Gordi i Pedro Sánchez Tuomala, té programades les següents actuacions a Catalunya i les Illes Balears

27/07/2021
Turisme de Menorca estrena pàgina web amb nou disseny i continguts actualitzats

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) estrena pàgina web de promoció turística. Des de la setmana passada, els internautes que accedeixin a http://www.menorca.es trobaran un disseny i uns continguts renovats. Les noves necessitats del mercat turístic han portat a la FFTM a fer aquesta ambiciosa renovació.

     
23/07/2021
Quatre periodistes viatgen a Menorca per mostrar les millors propostes de l'illa a reconeguts mitjans estrangers

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha organitzat quatre fam trips entre juny i juliol per tal que periodistes de reconeguts mitjans estrangers com són National Geographic Traveller, The Mail on Sunday, Daily Mail i Robb Report, mostrin al seu públic les darreres novetats i propostes de l’illa. De fet, entre versions en paper i online, les publicacions sumen més de 6 milions de lectors.

30/07/2021
El nou gerent de SILME aposta per la renovació de la carpeta ciutadana i uns programes informàtics més funcionals pel miler de treballadors públics que els fan servir

La consellera Cristina Gómez del Departament insular d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, del que depen SILME, S.A. (Servei d'Informàtica Local de Menorca), ha presentat aquest divendres al Consell Insular a l’enginyer superior de telecomunicacions Josep Piris Gaimundi com a nou gerent del servei que aglutina totes les necessitats informàtiques de les administracions públiques de Menorca, és a dir, el Consell Insular i els vuit ajuntaments. Piris relleva com a gerent a Paco Franco qui s’ha jubilat després de més de 30 anys en el càrrec i tant la consellera com el nou gerent han expressat el seu agraïment per la seva gran feina.

30/07/2021
L’aprovació dels estatuts de l’Agència Menorca Talaiòtica al BOIB

Avui s’ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) l’aprovació del estatuts de l’Agència Menorca Talaiòtica, després de la seva aprovació inicial en el Ple del Consell Insular de Menorca el passat 19 de juliol. Durant 30 dies, l’esborrany estarà en exposició pública, temps durant el qual es podran fer alegacions.

30/07/2021
Fornells i Ciutadella, escenaris de la poesia, música i pintura que omplirà la XVI edició d’Illanvers

Poesia, música i pintura es tornaran a donar la mà a una de les cites més consolidades i esperades de l’estiu cultural menorquí. La XVI edició d’Illanvers recupera enguany el format habitual de presentació a dues poblacions diferents, a diferència de l’any passat que a causa de la pandèmia es va programar un únic festival a la fortalesa de La Mola, a Maó.

     
30/07/2021
El Consell de Menorca i la ciutat de Palma coneixen al País Basc el model de rehabilitació integral aplicat a diversos barris

Cristina Gómez, consellera insular d’Habitatge de Menorca, i Josep Maria Rigo, Director General d'Habitatge de Palma, han visitat diversos barris del País Basc i han assistit a dues jornades tècniques per conèixer de primera mà el programa Opengela de regeneració urbana que incorpora oficines de barri, com està previst fer també a Menorca, Palma i Eivissa, per implementar el projecte REGENERATE de rehabilitació d'habitatges amb inversions públic-privades.

27/07/2021
Setanta joves participaran al Fòrum Menorca Illa Jove per tractar els efectes del canvi climàtic

El departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, amb l'objectiu de fomentar un paper més actiu entre les persones joves de Menorca, s'ha coordinat amb el departament de Medi ambient i Reserva de Biosfera per organitzar una trobada juvenil per conversar sobre el canvi climàtic i extreure'n unes conclusions que seran traslladades a una posterior assemblea ciutadana pel clima.

27/07/2021
Menorca aprova el seu reglament de protecció del medi nocturn

Ahir dimarts, es va publicar al BOIB el Reglament, que concreta i desplega la Llei 3/2005 de 20 d'abril, de protecció del medi nocturn a les Illes Balears, i que fou aprovat al Ple del Consell Insular de dia 21 de juny. Segons declaracions del conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, «Menorca es situa una vegada més capdavantera en l’aplicació de normativa per protegir el nostre entorn. En aquest cas, en una matèria tant sensible com la contaminació lumínica, i es referma el compromís del l’illa en la lluita contra el canvi climàtic, a través de la reducció del consum d’energia per l’enllumenat».

27/07/2021
El conseller de Medi Ambient, Josep Juaneda, es reunirà amb el responsable de Costes a Menorca per tractar el manteniment del sistema dunar de les platges

Després de les notícies aparegudes als mitjans de comunicació respecte a la retallada en el pressupost per a la demarcació de costes de les Illes Balears, el Departament de Medi ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca ha sol·licitat una reunió amb el responsable de la demarcació de costes a Menorca per demanar informació en relació a aquest tema.

     
27/07/2021
El Consell Insular concedeix les ajudes destinades a les entitats socials

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha adjudicat les ajudes que es concedeixen a entitats privades sense afany de lucre que desenvolupen programes d’atenció a persones en l’àmbit social. Així, la convocatòria referida a l’any 2020, ha doblat la seva dotació pressupostària, passant de 160.000 € a 320.000 € per fer front a l’increment exponencial de la seva atenció a les persones en situació de vulnerabilitat a conseqüència de la COVID-19. Per a l’exercici d’enguany, es mantindrà la mateixa partida de 320.000 €.

23/07/2021
Menorca consolida la seva aposta per les renovables amb sis projectes finançats pel SOLBAL 2

Aquest matí el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha acompanyat al vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, a la visita del parc fotovoltaic de Trepuconet.

23/07/2021
S'obre la convocatòria d'ajuts per a estudis i investigacions a la Reserva de Biosfera de Menorca per l'any 2021

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca ha obert la convocatòria anual per a la realització d'estudis i investigacions ambientals a la Reserva de Biosfera de Menorca. Aquests ajuts es concedeixen a projectes de recerca que contribueixin a millorar el coneixement científic de la Reserva de Biosfera de Menorca. L'objectiu principal de les beques és servir de suport en els treballs de conservació, recuperació i gestió del medi natural.

23/07/2021
Unes 50 persones recorden a les víctimes de la Guerra del Rif al memorial ofert pel Consell Insular dalt el Toro

Aquest dijous 22 de juliol, i coincidint amb el centenari de l’inici de la batalla d’Annual, el Consell Insular de Menorca ha ofert un memorial a les víctimes de la Guerra del Rif (1909-1927) que són recordades al monument dalt El Toro. Entre els prop de 50 assistents, a més de les autoritats civils, militars i religioses, es trobaven una dotzena de descendents i familiars de quatre d’aquells 57 homes que van partir de Menorca a la popularment coneguda com guerra d’Àfrica i no van tornar mai.

     
21/07/2021
Torna la Lliga de curses d’estiu per a tothom

Enguany es reprèn la Lliga de curses populars a tots els municipis, després que l’any passat s’haguessin d’adaptar i transformar al format virtual. Aquest projecte pretén promocionar l'esport participatiu per a tothom a través d'una lliga de curses populars durant tot l'estiu i que està organitzada de manera conjunta pel Consell Insular de Menorca, els ajuntaments de l’illa, la Delegació a Menorca de la Federació Balear d’Atletisme i Elitechip.

20/07/2021
Obertura de l'estació ITV de Maó els dissabtes

L’alta demanda per passar la inspecció ITV durant aquestes setmanes de juliol a les estacions de Menorca ha fet que, a l’estació de Maó, es decideixi obrir els dissabtes 24 i 31 de juliol entre les 8:00 i les 13:00 hores.

20/07/2021
S’obre el període de sol·licituds pels ajuts a persones majors o amb discapacitat

Les línies d’ajuts per a persones majors de 65 anys o amb qualcuna discapacitat reconeguda s’emmarquen en l’exercici de l’activitat de foment en matèria d’assistència social. L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar la qualitat de vida d’aquests col·lectius i fomentar la seva autonomia.

     
 
Serveis destacats
            
Tauler d'anuncismés anuncis
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ