17/11/2021
A proposta de Ciutadans la cita prèvia en el Consell de Menorca ja no és obligatòria reprenent així l'atenció presencial sense cita prèvia en l'administració

El conseller de Cs en el Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, s'ha congratulat que en ple s'hagi aprovat reprendre l'atenció de manera presencial a través d'un sistema d'atenció ciutadana mixt, sense la necessitat de cita prèvia que combini serveis de manera segura, senzilla i àgil. Tenint en compte el compliment i respecte les normes de seguretat sanitària vigents a cada moment

08/11/2021
Coia Sugrañes avisa: “ El traspàs de Ordenació Turística al Consell de Mallorca perjudica les illes menors i Susana Mora ho beneeix”

· Menorca, Eivissa i Formentera, que exerceixen la competència des de 1997 consideren que cal recalcular el finançament perquè és un greuge comparatiu que el Consell de Mallorca es quedi tot el personal, els programes i equips informàtics.

20/10/2021
Aprovació de les nostres iniciatives en el PleCIMe sobre regulació dels espais d'estacionament i de servei de les autocaravanes, i la proposta per a definir l’illa com a destí per al teletreball, les dues aprovades per UNANIMITAT

Des de Cs Consell Insular de Menorca ens vam mostrar satisfets per l'aprovació de les nostres iniciatives en el #PleCIMe sobre regulació dels espais d'estacionament i de servei de les autocaravanes, també ha tirat endavant per unanimitat la nostra proposta per a definir l’illa com a destí per al teletreball.

15/10/2021
El PP aconsegueix el compromís unànime per implantar FP Dual

La consellera Carmen Reynés va dur a ple de la institució (27-09-2021) una proposta per intentar aconseguir que Menorca pugui tenir també Formació Professional Dual dins el sistema d'ensenyament reglat i mitjançant la Conselleria d'Educació. Aquesta és una tendència de futur que està experimentada en tots els països d'Europa. A Menorca hi va haver una experiència en 2014 i posteriorment es va abandonar per falta d'interès.

07/10/2021
EL PP proposa donar suport a l'EOI de Maó per que tingui seu pròpia

De les paraules als fets. Aprofitant la celebració de la Diada de les Llengües Europees i més enllà del manifest que proposava aprovar el vicepresident Miquel Àngel Maria, el Grup Popular va presentar una proposta per donar suport que l'Escola Oficial d'Idiomes de Maó pugui disposar de seu pròpia.

28/09/2021
Ciutadans demana al Consell de Menorca detalls de la OSP amb Madrid

El grup polític de Ciutadans (C's) en el Consell de Menorca preguntarà en el pròxim ple a la presidenta de la institució, Susana Mora, sobre l'adjudicació de l'Obligatorietat de Servei Públic (OSP) de la ruta Menorca-Madrid.

28/09/2021
Cs en el Consell de Menorca es congratula de l'aprovació de les seves proposades propostes sobre educació

Cs en el Consell de Menorca es congratula de l'aprovació de les seves proposades propostes sobre educació

02/08/2021
A proposta de PP, el Consell crearà un registre d'empreses per difondre millor les bases de licitació de contractes menors

El Consell de Menorca va acceptar per unanimitat la proposta de crear un registre d'empreses a les que s'enviarà sistemàticament les bases de qualsevol concurs públic referit a contractes menors.

21/07/2021
EL PP S'ADHEREIX A EL NOMENAMENT DE LLORENÇ HUGUET COM FILL IL·LUSTRE DE FERRERIES

El Grup Popular ha recolzat la proposta d'adhesió a l'nomenament de catedràtic Llorenç Huguet Rotger, com a fill il·lustre de la vila de Ferreries. Huguet ha estat rector de la Universitat dels Illes Balears, va tenir un paper decisiu en l'extensió universitària de Can Salord, a Menorca, i a més va ser pioner en establir els sistemes d'educació universitària on line, entre altres mèrits.

22/06/2021
El grup municipal de Cs ha aconseguit que s'aprovi la seva proposta per evitar l'encariment de la factura de l'electricitat fins a aconseguir una transició intel·ligent

La reforma de la factura de la llum corre el risc de tenir un impacte profundament regressiu, on l'increment de la factura de les llars més vulnerables serveixi per sufragar les inversions en autoconsum i mobilitat elèctric de les llars que ja compten amb més recursos.

22/06/2021
Rebutjada la proposta d'acord contra els indults als condemnats del "procés".

Demanem a Govern central que no concedeixi indults als presos del 'Procés' condemnats pel Tribunal Suprem per sedició i malversació de fons públics, a l'considerar que no han donat mostres de penediment ia més han manifestat la seva intenció de tornar a dur a terme actuacions contràries a la legalitat, pels delictes van ser jutjats i condemnats el passat octubre de 2019.

22/06/2021
Aprovada la proposta per a la difusió i foment de les arts escèniques i la cultura entre la joventut de Menorca

"En Ciutadans creiem fermament en l'obligació moral de crear un marc adequat perquè els creadors / artistes puguin fer la seva feina, i a el mateix temps, animar els ciutadans a accedir a una cultura de qualitat, especialment als més joves", han manifestat els representants de Cs, que ha afirmat que "el poder de compra dels joves fa que el preu de les entrades en aquest tipus d'activitats no sempre sigui acceptable per ells, mentre que, en altres casos, la programació no s'adapta a els seus gustos o interessos "

22/06/2021
Acord unànime per implantar millores d'adaptació i accés dels parcs infantils de l'illa

En aquest sentit, Ayuso ha dit que el Consell de Menorca té una capacitat d'acció limitada en el camp de l'accessibilitat dels parcs infantils, ja que no gestiona cap directament, però des de Ciutadans considerem que sí que pot actuar en dos àmbits complementaris.

19/05/2021
Cs al Consell de Menorca demanarà en el ple de maig de 2021 adaptar les mesures anti-Covid a la situació actual de la pandèmia

La formació taronja aposta per l'actualització de protocols en espais interiors i un nou sistema de fases amb diferents nivells de restricció.

19/05/2021
Cs demana al Consell Insular de Menorca que les entitats locals disposin d'un mínim del 10% de fons de recuperació de la Unió Europea

Des de Ciudadanos hem registrat una iniciativa que insta el Govern d'Espanya a dur a terme la moció aprovada al Senat perquè els ens locals puguin disposar directament d'un mínim del 10% dels Fons de Recuperació de la Unió Europea.

28/04/2021
APROVADA LA PROPOSTA D'ACORD DEL GRUP CIUTADANS PER AL SEGUIMENT I IMPLEMENTACIÓ DE MOCIONS I PROPOSTES D'ACORD IMPLEMENTADES EN EL PLE

El conseller de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, va proposar en el ple insular implementar un sistema de seguiment i execució de les mocions i propostes d'acord aprovades en ple, amb la intenció de conèixer el grau de compliment, temps d'execució i partida pressupostària. Així, va sol·licitar que tota aquesta informació es publiqués al Portal de Transparència del Consell Insular facilitant l'accés a la informació tal com indica la Llei 19/2013, de 9 de desembre.

12/04/2021
Què en treim del debat de política general? Les propostes del PP

El dia 15 de març es va celebrar el debat de política general. El Grup Popular, amb el conseller Adolfo Vilafranca com a portaveu, va ser la força política que proporcionalment va presentar més propostes de resolució, 79 del total de 172; 79 de les 162 que es van debatre.

30/03/2021
S’aproven 20 de les 30 propostes presentades per Cs al Debat de Política General 2021.

Menorca, dilluns 29 de març de 2021. El Conseller de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, ha donat la benvinguda a l'aprovació de 20 de les seves 30 mocions per a resolucions avui en el debat de política general.

22/03/2021
APROVADA LA MOCIÓ DE CIUDADANOS RELATIVA A IMPULSAR LA ENERGÍA EÓLICA A MENORCA

En el ple de març de 2021, el Grup Ciudadanos va presentar una proposta d'acord per impulsar l'energia eòlica a les Illes Balears, com a pilar clau en el desenvolupament de les energies renovables per aconseguir la descarbonització del sector energètic. També ha acordat estudiar i promoure, sempre que sigui possible, projectes tecnològics de generació renovable emergents com el mar i el vent solar flotant.

22/03/2021
IMPLANTACIÓ GRADUAL D'IL·LUMINACIÓ INTEL·LIGENT I AUTOSUFICIENT PER A UNA MENORCA MÉS SOSTENIBLE

El Grup Ciudadanos del Consell de Menorca va presentar en el ple del mes de març (15/3/21) una proposta d'acord per a l'aplicació gradual de la il·luminació intel·ligent i autosuficient en carreteres, carreteres i carreteres urbanes i interurbanes.

20