Matisació sobre la situació de la Covid-19 a Menorca

En els últims dies, les Illes Balears han estat notícia en els informatius de diferents mitjans de comunicació com un dels territoris espanyols més afectats per la Covid-19, però les generalitzacions sempre poden induir a malentesos.

La nostra comunitat autònoma està integrada per quatre territoris ben diferenciats geogràficament i, per tant, també ‘independents’ pel que fa a l'afectació de la pandèmia. Per aquest motiu és lògic que els indicadors sanitaris també siguin diferents i és important que es respecti aquesta diferència. En aquest sentit, el Govern Balear va aprovar una escala de nivells i el de Menorca –i altres Illes Balears– és molt diferent del de Mallorca.

Les últimes dades sobre la situació sanitària, a 28 de desembre, llancen aquestes xifres a Menorca: 4 nous positius (13 en les últimes 48 hores), 5 ingressos en planta actius, 2 en UCI actius i 102 en atenció primària. Unes dades molt diferents de les de Mallorca, amb 303 positius, 327 ingressos en planta actius, 75 en UCI i 6.639 en atenció primària.

Des del Consell Insular de Menorca sol·licitam que els mitjans de comunicació tenguin en compte aquest important matís a l'hora d'explicar la situació de la pandèmia en els seus informatius. La situació del sector turístic –de cabdal importància en tota la nostra comunitat autònoma– és molt delicada i, en el cas de territoris insulars com Menorca, generalitzar pot induir a un greu error generant en els viatgers una distorsió de la situació real que viu la nostra illa.

Així, pregam als mitjans de comunicació que, per a donar la informació sobre la Covid-19, emprin les dades que el Govern Balear presenta de manera disgregada per illes.

Maó, 29 de desembre del 2020

Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ