87a Reunió del Consell de Patrimoni Històric

Data: 19/11/2020 i 20/11/2020
Lloc: en línia des de la sala de grups, CIM, Maó
Participants:
Presidenta Consell Insular, Susana Mora
Conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria
Directora insular de Cultura i Patrimoni, Raquel Marquès
Supervisor de l'expedient Menorca Talaiòtica, Cipriano Marín
Representant empresa Kultura, Antoni Nicolau
Tècnic de Menorca Talaiòtica, Joaquim Pons


Els dies 19 i 20 de novembre se celebrarà de forma telemàtica el Consell de Patrimoni Històric, on es decidirà si Menorca Talaiòtica és finalment la candidata oficial espanyola per ser inscrita en la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO l’any 2022.

Espanya és un dels 193 països que, fins avui, han ratificat la Convenció de Patrimoni Mundial de la UNESCO de 1972. Com a tal, una de les seves missions és proposar nous béns del seu territori perquè siguin inscrits en la Llista de patrimoni mundial. El Consell de Patrimoni Històric és l’òrgan encarregat de fer aquesta selecció a escala estatal. Atesos els valors i atributs excepcionals de Menorca Talaiòtica, la candidatura aspira a ser proclamada candidata oficial d’Espanya divendres, 20 de novembre.

La primera jornada tindrà lloc dijous, 19 de novembre, a la sala de grups a partir de les 10 h. El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, serà l’encarregat de la inauguració. Després de la presentació de la directora general de Belles Arts, María Dolores Jiménez Blanco, a les 10.30 h intervindrà la presidenta del Consell Insular, Susana Mora Humbert.


La segona jornada tindrà lloc divendres, 20 de novembre, a la sala de grups del CIM. A les 9.30 h, el conseller Miquel Àngel Maria i l’equip de Menorca Talaiòtica faran la presentació de la candidatura al bloc "Patrimoni Mundial" de la tercera sessió.

Per altra banda, a les 11.30 h es programa una roda de premsa a la sala de premsa del Consell Insular per explicar els acords del Consell de Patrimoni Històric, amb les intervencions de la directora general de Belles Arts, María Dolores Jiménez Blanco; la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa Serra; la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora Humbert, i el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria Ballester.

Dijous 19 novembre
10.30 h. Intervenció de la presidenta del Consell Insular en la primera sessió del Consell de Patrimoni Històric. Els mitjans de comunicació podran enregistrar algunes imatges abans de l’inici de la sessió (9.50 h).

Divendres 20 novembre
9.30 h Presentació de la candidatura Menorca Talaiòtica per part del conseller Miquel Àngel Maria i l’equip de Menorca Talaiòtica al bloc "Patrimoni Mundial" de la tercera sessió.

11.30 h Roda de premsa a la sala de premsa del Consell Insular.


Maó, 18 de novembre de 2020

Més informació Més informació
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa