El nou expedient de la Menorca Talaiòtica, l’exposició col·lectiva Art en la fragilitat i el Fons Làdico, protagonistes del nou número de la revista Àmbit

El Departament de Cultura publica un nou número de la publicació digital on s’informa de projectes, iniciatives i activitats relacionades amb el món del patrimoni, la cultura i les arts a Menorca

El nou expedient de la Menorca Talaiòtica, l’exposició col·lectiva “Art en la fragilitat” i el Fons Làdico, són només alguns dels temes que es tracten en el nou número de la revista “Àmbit”.

La publicació digital del Departament de Cultura ofereix aquest últim trimestre de l’any una interessant entrevista a Cipriano Marín, coordinador del nou expedient de la candidatura de la Menorca Talaiòtica. Marín és un dels principals experts internacionals en illes i turisme sostenible, i posseeix una llarga trajectòria com a consultor per a la UNESCO i la Comissió Europea. A més, coneix Menorca en profunditat perquè va formar part de l’equip que va treballar en la declaració de Menorca com a reserva de biosfera. Des de l’any 2017, coordina l’extens equip que fa feina per reformular la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

“Àmbit” dedica també un reportatge a l’exposició col·lectiva “Art en la fragilitat”, una mirada artística sobre la situació de crisi sanitària que viu el món i com aquesta ha fet despertar certes idees que es plasmen en una mostra de vint-i-cinc artistes. L’exposició, que es podrà veure del 23 d’octubre al 28 de novembre al Claustre del Carme a Maó, i del 5 de desembre al 9 de gener al Roser de Ciutadella, s’emmarca dintre del programa Rescat Cultural impulsat pel Departament de Cultura del Consell de Menorca.

La secció “A llibre obert” es centra en el fons Làdico. Aquest fons que arriba al Consell Insular de Menorca i és dipositat a l’Arxiu Històric de Maó, estarà disponible per a qualsevol persona interessada a aprofundir en aquest període de la història de l’illa. Uns 40.000 fulls, cinc metres lineals. Tots amb una història a contar sobre com era la Menorca dels segles XVIII i XIX, i a partir d’ara a disposició de tothom gràcies a la donació de la família Sintas Ponte.

L’èxit de la I Jornada de Toponímia de Menorca, el Premi Born de Teatre, la celebració del Consell Nacional de Patrimoni a Menorca prevista al mes de novembre o el Congrés Internacional ICOFORT són altres temes d’aquesta nova entrega de la publicació, juntament amb la secció de l’agenda Menorca Illa de Cultura.

Podeu consultar i descarregar-vos el número 62 de la revista en el següent enllaç


Maó, 9 d’octubre de 2020

Més informació Àmbit 62
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa