Poesia, música i pintura es tornaran a donar la mà en la XV edició d’Illanvers, que enguany se celebra dia 8 a la fortalesa de La Mola

Poesia, música i pintura es tornaran a donar la mà en la XV edició d’Illanvers, un clàssic de l’estiu menorquí que se celebrarà a la fortalesa de La Mola, a Maó, dia 8 d’agost a les 21.30 hores.

L’esdeveniment que impulsa el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca, amb la inestimable col·laboració de Pere Gomila Bassa i Llucia Palliser Santana, abraça enguany les veus dels poetes Carlos Minuchin, Ros Preto, Maria Dabén, Ponç Pons, Joan Manuel Pérez i Pinya, Àngels Cardona i Enric Casasses, acompanyats pel pintor Pacífic Camps i els músics Guiem Soldevila i Pau Cardona. A més, la rapsoda Gemma Moll retrà homenatge al poeta Josep Carner.

El magnífic escenari de La Mola convida a gaudir d’una nit màgica on es trobaran diferents estils a través d’un recital que representa la unió de tres llenguatges artístics diferents -poesia, música i pintura- i la confluència d'autors joves, o amb obra encara no publicada, i de poetes amb una carrera àmpliament reconeguda.

Les circumstàncies actuals a causa de la Covid-19, han fet que l’organització hagi de limitar l’aforament. Així i tot, la gran cabuda d’aquest espai fa que no sigui necessària la inscripció prèvia i que es pugui garantir sense problemes la distància de seguretat marcada per les autoritats sanitàries amb el públic assegut. També, segons la normativa actual, es recollirà el nom de les persones que assisteixin al recital. Es recomana al públic anar-hi amb una mica més de temps de l'habitual a fi que l'entrada pugui ser més fluida. L'ús de la mascareta és obligatori i s'haurà de mantenir posada durant tot l’esdeveniment. També hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.

A la finalització del recital, la sortida es realitzarà de forma escalonada per evitar aglomeracions. Es podrà aparcar a l'interior de La Mola fins a omplir l'ampli espai destinat a aparcament.

Cal recordar que, com cada any, es posarà a la venda el volum corresponent a la XV edició d’Illanvers, editat per l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), en la col·lecció Quaderns Xibau. Aquest llibre s'enriqueix amb la reproducció d'unes belles pintures de Pacífic Camps, l’autor és també qui signa el quadre de la coberta i de l'obra que es crearà en directe durant el recital. Es tracta d’unes pintures plenes de simbolisme i de referències al fil conductor d'aquesta edició, celebrada en l'any de la pandèmia de la Covid-19.


Maó, 31 de juliol de 2020

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa