El Consell Insular informa a tots els establiments i empreses d’activitats turístiques sobre el procediment per tramitar queixes i reclamacions dels usuaris

La mesura vol contribuir a fer de Menorca un destí de qualitat on tant els drets dels usuaris com dels establiments i activitats turístiques quedin protegits.

El departament d’Economia i Territori ha enviat una circular a tots els establiments i empreses d’activitats turístiques de l’illa per tal d’informar-los sobre el procediment per gestionar les queixes i reclamacions dels usuaris sobre qualsevol servei turístic. D’aquesta manera es pretén donar a conèixer les diferents vies que disposen clients i usuaris, així com els establiments i empreses d’activitats turístiques davant una queixa o reclamació.

L’enviament d’aquesta circular dóna resposta a la iniciativa i voluntat manifestada per part de l’Associació Hotelera de Menorca (ASHOME) d’impulsar un sistema d’arbitratge de consum que precisament ajudi a resoldre els casos en els quals es vulguin resoldre els possibles conflictes entre una persona usuària i un establiment turístic sense necessitat d’acudir als tribunals de justícia.

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company ha afirmat que “des del departament hem actualitzat el procediment de tramitació de queixes i reclamacions en virtut del que estableix la normativa turística amb la voluntat de garantir els drets dels usuaris, dels establiments i empreses d’activitats turístiques treballant conjuntament amb el sector turístic».

En aquesta circular informativa s’expliquen cada un dels conceptes, com es tramitaran en cada cas les queixes i reclamacions i també què és l’arbitratge de consum per si es decideix optar per aquesta via per la resolució del conflicte.

Maó, 14 de juliol del 2020

Departaments relacionats Economia i Territori
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS