Es presenta el Pla Estratègic d’Ocupació Local

Nota de premsa: Es presenta el Pla Estratègic d’Ocupació Local

Aquest matí s’ha donat a conèixer el Pla Estratègic d’Ocupació Local elaborat pel Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb el SOIB. Aquest document ha estat presentat per la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez; la directora insular del SOIB de Menorca, Míriam Cuervo, i la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local, Nati Benejam.

La consellera d’Ocupació, Cristina Gómez, ha destacat que ‘són molts els aprenentatges que ens ha deixat la situació viscuda arran de la Covid-19 i s’ha deixat en evidència que la formació i la resiliència són dos factors clau per afrontar els reptes de futur’. I ha afegit que ‘a través d’aquest pla es vol fer una aposta cap a sectors emergents, més enllà del turisme, com ara les energies renovables, el cicle de l’aigua, les noves tecnologies i l’atenció a les persones’.

Així, l’objectiu del Pla és col·laborar en la dinamització de l’economia local tenint en compte els objectius sostenibles de l’Agenda 2030, és a dir, apostant per un creixement econòmic sostenible i de futur per Menorca. En aquesta línia, el document pretén, entre d’altres, recollir un marc d’actuacions que permetin donar respostes a les necessitats dels sectors productius actuals; oferir un acompanyament per promoure la formació necessària en aquells sectors de més difícil cobertura; i la creació de nous centres de formació vinculats a sectors més innovadors com ara les energies renovables i les noves tecnologies.

Per a l’elaboració del Pla estratègic s’ha elaborat una diagnosi socioeconòmica del territori i s’han identificat els principals reptes als quals s’ha d’afrontar Menorca quant a ocupació laboral. A partir d’aquest treball s’han establert 7 línies estratègiques de treball:

- Foment i millora de l’ocupabilitat de la població jove (menors de 30 anys).
- Foment i millora de l’ocupabilitat de la població adulta.
- Millora de les competències professionals actuals i futures de la població.
- Suport en matèria d’Orientació laboral als usuaris del servei d’Ocupació del Consell Insular.
- Creació d’una nova oferta formativa que doni resposta a les necessitats del territori.
- Creació d’aliances i noves xarxes de comunicació entre administracions, actors clau i sectors productius.
- Foment i suport a l'emprenedoria i al teixit empresarial.

Podeu consultar les actuacions del Pla en el document adjunt.


Maó, 17 de novembre de 2021

Login: Youtube code generator to the site: Login to the site
 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ