La presidenta Armengol visita el poblat de Torre d’en Galmés per donar suport a la Candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Nota de premsa: La presidenta Armengol visita el poblat de Torre d’en Galmés

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, acompanyats per la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Maria, han visitat aquest dimecres el poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés, el jaciment talaiòtic més gran de Menorca, inclòs dins la candidatura que vol convertir la Menorca talaiòtica en Patrimoni Mundial de la UNESCO, per mostrar el suport del Govern al projecte.

Durant la visita, han pogut conèixer les característiques del poblat talaiòtic, on van arribar a viure prop de 900 persones. El poblat disposa de tres talaiots, nombroses cases circulars, un sistema de recollida d’aigües i un recinte de taula. Té una extensió de sis hectàrees i és una de les nou àrees que s’han inclòs en la candidatura per formar part de la Llista del Patrimoni Mundial, una decisió que el Comitè del Patrimoni Mundial haurà de valorar el 2022.

Armengol ha assegurat que el Govern està 'plenament implicat en la candidatur' i ha mostrat el seu 'suport absolut' a l'equip que treballa en fer que Menorca Talaiòtica, l'única candidatura que presenta Espanya a Patrimoni de la Humanitat, sigui una realitat.

La presidenta Armengol també ha mostrat la seva'gratitud immensa a la societat menorquina, que s'ha implicat de manera molt directa' i ha defensat que 'Menorca és un exemple dins de les Balears de cura del paisatge i del seu passat' i 'la cura del patrimoni és una element fonamental d'una societat civilitzada'.

La presidenta Mora ha agraït 'la col·laboració del Govern balear per tirar endavant aquest projecte i la seva disposició per fer-ho realitat'. També ha recordat que 'la candidatura a Patrimoni Mundial de la Menorca Talaiòtica es troba en un moment clau, ja que pròximament se celebrarà una reunió decisiva, encapçalada pel Ministeri de Cultura, on el grup d’experts al complet d’ICOMOS farà l’avaluació de les candidatures que es presenten davant la UNESCO per a l’any vinent, tot i que no serà fins al juliol que es donarà a conèixer el resultat final'.

El Govern dona suport a la candidatura i col·labora amb el Consell Insular de Menorca a través d’una subvenció destinada a cobrir despeses de difusió i divulgació o a fer actuacions sobre els jaciments. El passat mes de juny es va aprovar l’aportació d’enguany, de 200.000 €, que, sumada a les tres anteriors, suposa una inversió total d’un milió d’euros.

Menorca té 1.586 jaciments arqueològics, i és el lloc habitat amb més densitat del món en jaciments prehistòrics, que inclouen assentaments, espais funeraris, llocs de culte, grans construccions, com els talaiots, i altres de menys grandària, però exclusives de Menorca, com les taules i les navetes, la qual cosa fa que aquesta cultura insular que va durar més d’un mil·lenni sigui excepcional i singular.

En finalitzar la visita al jaciment, la presidenta Armengol i el conseller Company també han pogut conèixer de primera mà com funciona la fàbrica cervesera Grahame Pearce de Sant Climent, a Maó, on es produeix cervesa artesana i on es fabrica la cervesa Talaiòtica, un producte creat en col·laboració amb el Museu de Menorca a partir de la investigació d'uns tassons alts trobats a uns jaciments, amb restes orgàniques de cereals com blat i ordi, compatibles amb el que podria haver estat una beguda semblant a la cervesa.

Maó, 27 d'octubre de 2021

41 Best Youtube code generator Forms images | Login design, Login page design
 
Imatges relacionades
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ