La consolidació de Menorca com a un espai de reflexió i pensament a través de nombroses iniciatives de caràcter creatiu i formatiu, centra el reportatge principal del nou número de la revista “Àmbit”

El Departament de Cultura publica l’últim exemplar de l’any on també s’inclou, entre altres temes, una interessant entrevista al trencador Magí Moll o a la campanya arqueològica de Son Catlar

Nota de premsa: La consolidació de Menorca com a un espai de reflexió i pensament a

Els darrers anys, Menorca s’ha consolidat com un espai de reflexió i pensament a través de nombroses iniciatives de caràcter creatiu i formatiu, especialment en l’àmbit de les arts. Totes troben en la idiosincràsia de l’illa un indret fèrtil per a la introspecció, el debat i la creació, i constitueixen una oferta cultural de primer nivell per a residents i visitants. Aquest és el fil conductor del reportatge principal del nou número de la revista “Àmbit”.

El Departament de Cultura publica l’últim exemplar de l’any dedicant un extens article a les iniciatives de formació i intercanvi artístic i literari que cada cop són més freqüents a l’illa. De tot plegat, en són un bon exemple iniciatives com els Talleres Islados, Menorca Pulsar, les Trobades Camus, les residències artístiques gestionades per l’associació Es Far Cultural o el programa Decelera, entre altres.

Magí Moll Pons protagonitza una interessant entrevista com a un dels poquíssims trencadors en vida que coneixen com era la tècnica d’extracció manual del marès i com a col·laborador de la Fundació Líthica per donar a conèixer l’ofici. Juntament amb son pare i els seus germans va esculpir “la bretxa” de les pedreres de s’Hostal, el forat on han actuat personatges com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Sílvia Pérez Cruz.

La secció Al Descobert d’aquest número 67 obre les portes a la història i el funcionament de l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca. L’inici de la restauració de la Torre de Rambla o la nova campanya a Son Catlar, són alguns dels temes tractats en el camp de l’arqueologia.

Cal destacar també, la celebració, els dies 5 i 6 de novembre a Ciutadella, d’una nova edició de la Fira del Llibre en Català.


La capçalera recupera aquest trimestre l’Agenda Cultural arran de la millora en la incidència actual de casos Covid-19 a Menorca.


Podeu consultar el número 67 de la revista en el següent enllaç:

http://www.cime.es/WebEditor/Pagines/file/Ambit/AMBIT67_REVISTA_2021.pdf


Maó, 15 d’octubre de 2021

 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa