El Consell de Menorca participa a Sevilla al Primer Fòrum Urbà d'Espanya

Forum

La primera edició del Fòrum Urbà d'Espanya, organitzada pel Ministeri de Transports, Mobillitat i Agenda Urbana amb col·laboració de l'Organització de Nacions Unides (ONU), s'ha celebrat aquest octubre al Palau d'Exposicions i Congressos de Sevilla i ha comptat amb la representació menorquina de Cristina Gómez, consellera d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local i Roser Román, directora insular d'Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat. A la inauguració del Fòrum Urbà d'Espanya ha participat Pedro Sánchez, President del Govern espanyol.

El programa del Fòrum Urbà, celebrat entre el 5 i el 7 d'octubre, i en paral·lel a la tercera edició del Fòrum Global de Governs Locals, ha estat organitzat en quatre eixos, on els diàlegs dels assistents s'han centrat entorn de les àrees d'acció prioritàries: el paper de l'habitatge en l'equitat i la cohesió social; la transformació digital i la innovació; la transició ecològica i el model de ciutat així com el territori, la ciutat i la salut.

Per la consellera d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, "la participació del Consell de Menorca com a Illa Pilot d'Agenda Urbana, amb l'exposició de com estem implementant la diagnosi, ha causat molt bona impressió, en primer lloc per la reconeguda trajectòria de sostenibilitat de la nostra illa, i en segon lloc, per les innovadores fórmules de participació ciutadana que s'estan proposant".

Gómez va participar en la sessió sobre L'Agenda Urbana als municipis més petits. La feina de les diputacions i el Consell, juntament amb el batle d'Alfaro (La Rioja) i representants de les diputacions de Barcelona i Granada.

El Fòrum Urbà d'Espanya ha estat concebut com l'espai obert i permanent més important del país per a promoure l'intercanvi i la participació sobre desenvolupament urbà sostenible i s'ha iniciat després que Menorca signés el Protocol de territoris pilot amb el Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana. Així, en aquesta important plataforma de participació de tots els actors i agents rellevants en els temes de desenvolupament urbà d'Espanya, Menorca ha exposat la implementació de la seva Agenda Urbana i "té previst continuar la seva participació dins del grup de feina d'Agenda Urbana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)" segons ha explicat la directora insular d'Habitatge, Roser Román.

Maó, 11 d'octubre de 2021

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ