FFTM organitza cinc viatges de premsa per mostrar les millors propostes per gaudir de l’illa tot l’any a reconeguts mitjans estrangers

Nous espais culturals, experiències gastronòmiques, monuments talaiòtics i turisme actiu són algunes de les activitats que han centrat les visites que s’han dut a terme durant el mes de setembre

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) en col·laboració amb diferents Oficines Espanyoles de Turisme (OET) ha organitzat cinc viatges de premsa durant el mes de setembre, per tal que periodistes de mitjans francesos, noruecs, austríacs i txecs puguin mostrar al seu públic les darreres propostes culturals i gastronòmiques, i les possibilitat de gaudi que ofereix l’illa els 365 dies de l’any.

La primera d’aquestes accions va coincidir amb la celebració de la fira Arrels de producte local i cuina menorquina, els dies 18 i 19 de setembre, que va comptar amb la presència d’un grup de periodistes gastronòmics. D’aquesta manera, van poder conèixer de primera mà l’excel·lència de la producció artesana i gastronòmica de l’illa. La represa d’aquesta fira, després de la seva cancel·lació el 2020 a causa de la pandèmia, i la designació de l'illa com a Regió Europea de la Gastronomia 2022 han donat encara més rellevància a aquesta edició.

Els segons en arribar van ser cinc periodistes francesos especialitzats en gastronomia i cultura: Martine Delaloye, redactora en cap de la revista de viatges en línia Voyager-Magazine; Patrick Biagini, redactor en cap de la revista Voyager Luxe; a més de Maeva Destombes, redactora de Delices-Magazine; Barbara Divry del portal Routard.com, la principal editorial en francès dedicada als viatges i que publica les populars guies Routard; i Fallon Bouvier d’Easyvoyages.com. Del 22 al 25 de setembre van poder visitar monuments emblemàtics de la Menorca Talaiòtica com la Naveta des Tudons, espais com la galeria Hauser & Wirth i conèixer som s’elaboren diversos productes locals com formatges, vins i mel, a banda de tastar alguns dels millors restaurants de Menorca.

Pràcticament per les mateixes dates, del 23 al 26 de setembre, un grup de cinc periodistes noruecs procedents d’Oslo van visitar els diferents pobles de l’illa per a descobrir la seva oferta cultural i gastronòmica, amb experiències com un tast de formatge a Binillubet. També van poder passejar per Lithica, el jaciment talaiòtic de Trepucó i el centre de Ciutadella. La galeria Hauser & Wirth, el centre ca n’Oliver, el Parc Natural de s’Albufera des Grau i diferents platges de l’illa van ser altres aturades del viatge.

La darrera setmana de setembre, també ha visitat l’illa el redactor en cap de la revista de l’aerolínia Austrian Airlines i alhora periodista de la revista austríaca Trend Premium (amb més de 90.000 lectors), que va viatjar pera realitzar dos articles: un sobre l’apertura de la galeria Hauser & Wirth, i l’altre com a destinació d’Slow Tourism.

El Slow Travel i la promoció del turisme actiu són el focus de l’últim viatge de premsa, que va començar el 30 de setembre i s’allargarà fins el 6 d’octubre. En aquesta ocasió, qui ens visita són dos periodistes de República Txeca interessats en Menorca com a destinació turística de qualitat, natural i sostenible.

Maó, 2 d'octubre de 2021.

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ