El projecte didàctic “El meu talaiot” torna a les aules

Amb l’inici del curs escolar, el Consell Insular de Menorca reprèn el project didàctic “El meu talaiot” per tal de donar a conèixer la Menorca Talaiòtica als alumnes de 1r d’ESO. Aquesta línia de projectes educatius del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports complementa l’oferta didàctica de la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO. El programa “El meu talaiot” es va inaugurar el febrer de 2020, quedant interromput a causa de la pandèmia.

El programa, que impartirà l’arqueòleg Borja Corral (creador i director del projecte), dona protagonisme als talaiots, símbols indiscutibles de la cultura talaiòtica. Està estructurat en tres sessions on es compaginen les unitats didàctiques de l’activitat, una aplicació en 3D que permet als alumnes construir el seu propi talaiot, i una visita a un talaiot de Menorca. En un futur, s’abordaran en profunditat altres monuments destacats, com són les navetes d’enterrament, els recintes de taula o els espais domèstics.

L’aplicació 3D “El meu talaiot”, creada per l’empresa REM Experience, és una eina educativa que permet als alumnes construir el seu propi talaiot a través d’un videojoc. La intenció és oferir una eina innovadora i divertida perquè els alumnes puguin aprendre sobre els diferents tipus de talaiots de l’illa, el seu funcionament i la seva estructura. La narrativa de l’aplicació es situa dins un museu que vol muntar una exposició sobre la Menorca Talaiòtica i vol incloure una representació d’un talaiot en una de les seves sales. Per seleccionar l’artista que construirà l’obra, es durà a terme un concurs als diferents centres de Menorca, on es farà una prova a tots els artistes seleccionats. El que aconsegueixi treure la nota més alta serà l’encarregat/da de la construcció del talaiot.

La finalitat general del projecte és que els alumnes puguin reconèixer les claus de la prehistòria de Menorca i, en conseqüència, valorar, protegir i gaudir del nostre patrimoni històric. Tots els centres de Menorca poden accedir a aquest programa didàctic a través del portal web del programa Salut Jove i Cultura.

En aquest vídeo tutorial podeu veure com funciona l’aplicació 3D.

Maó, 13 de setembre 2021

 
Més informació Vídeo tutorial
Imatges relacionades
 
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa