L’aprovació dels estatuts de l’Agència Menorca Talaiòtica al BOIB

L’aprovació dels estatuts de l’Agència Menorca Talaiòtica al BOIB

Avui s’ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) l’aprovació del estatuts de l’Agència Menorca Talaiòtica, després de la seva aprovació inicial en el Ple del Consell Insular de Menorca el passat 19 de juliol. Durant 30 dies, l’esborrany estarà en exposició pública, temps durant el qual es podran fer alegacions.

Aquest òrgan, que entrarà en funcionament a principis de 2022, serà el responsable de la gestió, conservació i difusió dels béns que conformen la candidatura de Menorca Talaiòtica, per tal d’assegurar la seva transferència a les generacions presents i futures de menorquins. El CIM ha engegat el procés de creació de l’Agència Menorca Talaiòtica seguint les recomanacions de l’informe 2017 d’ICOMOS (Consell Internacional dels Monuments I Llocs Històrics).

Aquesta nova entitat serà la responsable de la coordinació i implementació eficaç del Pla de gestió de Menorca Talaiòtica, a més d’elaborar i elevar propostes als diferents òrgans del CIM; promoure la gestió, conservació i difusió dels valors dels monuments arqueològics i els paisatges associats; i fomentar la participació i la cooperació social al voltant de la conservació del nostre patrimoni prehistòric. Impulsar el desenvolupament sostenible del patrimoni arqueològic i paisatjístic, afavorint la inversió pública i privada, i promoure la investigació científica són altres dels objectius de l’Agència.

Podeu ampliar la informació al document adjunt.

Maó, 30 de juliol 2021

Per a més informació:
Comunicació Menorca Talaiòtica: 664 16 09 17 - 636 710 288

 
Més informació Més informació
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa