El Consell de Menorca i la ciutat de Palma coneixen al País Basc el model de rehabilitació integral aplicat a diversos barris

El Consell de Menorca i la ciutat de Palma coneixen al País Basc el model de rehabilitació integral aplicat a diversos barris

Cristina Gómez, consellera insular d’Habitatge de Menorca, i Josep Maria Rigo, Director General d'Habitatge de Palma, han visitat diversos barris del País Basc i han assistit a dues jornades tècniques per conèixer de primera mà el programa Opengela de regeneració urbana que incorpora oficines de barri, com està previst fer també a Menorca, Palma i Eivissa, per implementar el projecte REGENERATE de rehabilitació d'habitatges amb inversions públic-privades.

La visita realitzada els passats 20 i 21 de juliol i amb el Govern basc com amfitrió va incloure ponències sobre el programa Opengela i els seus aspectes tècnics i socio-econòmics. En quant al finançament, Borja Gumuzio de GNE Finance, que participa al programa basc Opengela i és el coordinador del projecte REGENERATE, va explicar el servei d'assistència financera que desenvolupen i va incidir en la importància de que les comunitats se sentin partíceps, sense imposicions. Un dels objectius és intentar que a les unitats familiars vulnerables se’ls hi financi el 100% de la rehabilitació energètica del seu habitatge. Aquests dos projectes de rehabilitació estan finançats per la Comissió Europea.

Al municipi de Lasarte-Oria a Guipúscoa, Cristina Gómez i Josep Maria Rigo, representants de Menorca i de Palma, van ser rebuts per David Mateos, Regidor de Serveis Públics de l'Ajuntament qui els va mostrar l’oficina de proximitat del programa de rehabilitació i alguns dels edificis objectes de millores. També van poder visitar l’oficina i el barri de Otxarkoaga a Bilbao.

Maó, 30 de juliol de 2021

Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local

 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ