Notícies i actualitat

Les obres de millora de la carretera Me-1 entre Ferreries i Ciutadella
avancen a bon ritme

Data : 31/07/2017

Carretera generalLa revisió del projecte ha permès reduir l’ocupació del territori en 58.000 m2 respecte del projecte constructiu aprovat per l’anterior equip de govern, la qual cosa representa
un 32% menys d’ocupació.

Les obres de millora de la carretera Me-1 entre Ferreries i Ciutadella avancen a bon ritme després de dos mesos del seu inici. El projecte de millora de la carretera general en el tram Ferreries-Ciutadella consisteix en l’eixamplament dels vorals de la carretera fins a 2,5 m d’amplada, i la millora dels nusos adequant-los també com a punts de canvi de sentit, per tal que tots els canvis de sentit es realitzin en interseccions canalitzades amb carrils centrals d’espera o enllaços. La revisió del projecte ha permès reduir l’ocupació del territori en 58.000 m2 respecte del projecte constructiu aprovat per l’anterior equip de govern, la qual cosa representa un 32% menys d’ocupació.

Els treballs en aquests dos mesos s’han centrat en un tram de 4 km en la zona del Pla Verd, per tal d’executar els moviments de terres inicials dins els mesos d’estiu, i arribar a la temporada de pluges amb els terraplens elevats per sobre del terreny natural i evitar les dificultats d’execució que suposaria treballar en un terreny anegat. El Pla Verd pateix embassaments d’aigua de pluja any rere any. Els treballs executats han estat desbrossaments, execució de la nova paret seca, excavació per a la formació de la nova caixa de la carretera i allargament d’obres de drenatge.

Les actuacions de millora que s’estan portant a terme consisteixen en:

- Millora de les interseccions dels Alocs i del Pilar. La intersecció del Pilar es millora introduint carrils d’acceleració i desceleració, i amb carrils d’espera per a la canalització dels girs a l’esquerra. La intersecció del Pilar es millora executant un nou pas soterrat per a la sortida del camí del Pilar cap a Ferreries, deixant el pas actual d’un únic sentit de baixada. Cal recordar, que amb aquesta reforma s’eliminen els girs a l’esquerra, i que les diferents interseccions amb els camins es converteixen en punts de canvi de sentit, i és per aquest motiu que s’executa un nou pas inferior a l’enllaç del Pilar.

- Eixamplament dels vorals per passar d’1 m d’amplada actual a 2,5 m, el que permetrà el trànsit de vehicles agrícoles, ciclomotors i bicicletes fora del carril per a la circulació de cotxes i camions.

- Allargament, cap a Ferreries, del tercer carril per a vehicles lents de la Costa Nova

- Soterrament de serveis, com la línia telefònica que discorre paral·lela a la carretera i com la línia de fibra òptica del Consell Insular.

En les setmanes vinents els treballs se centraran en l’execució dels terraplens per als eixamplaments de la calçada per aconseguir vorals de 2,5 metres d’amplada, i en la substitució d’algunes de les obres de drenatge més importants d’aquest tram. Per a l’execució d’aquestes noves obres de drenatge es modificarà lleugerament la pintura groga i la senyalització d’obres de la carretera. En tot moment, com s’ha anat fent fins ara, es mantindran els dos sentits de circulació a fi de no alterar el trànsit.

Maó, 31 de juliol de 2017

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa